Historie

1996 | In 1996 richt Theo Verouden een eigen onderneming op: VerAutomation. De eerste bedrijfslocatie wordt de zolder van zijn ouderlijk huis in Middelbeers. Het ondernemen is de familie niet vreemd. Theo’s ouders, Ad en Jeanne, richtten in 1965 TIB-Verouden op, het huidige zusterbedrijf van VerAutomation.

VerAutomation gaat voortvarend van start en er wordt al snel een eerste medewerker aangenomen. De orderportefeuille blijft groeien en het personeelsbestand wordt steeds verder uitgebreid.

Geschiedenis VerAutomation
Geschiedenis VerAutomation

2001 | VerAutomation is de zolderkamer ontgroeid en de keuken als kantine wordt toch echt te klein. Theo gaat op zoek naar een nieuwe locatie. Gekozen wordt voor een nieuwbouw pand op bedrijventerrein De Scheper in Oirschot. Een mooi centraal gelegen perceel met voldoende ruimte voor alle benodigde disciplines en een centraal gelegen kantine, essentieel volgens Theo voor een goede bedrijfscultuur!

Pand Middelbeers Industrieweg 7

2009 | VerAutomation blijft zich ontwikkelen en groeit gestaag door. Er worden ook internationale projecten aan de portefeuille toegevoegd. Na diverse grote projecten op de Antillen wordt een samenwerkingsverband aangegaan met MESC op de Antillen.

2013 | Er worden steeds meer nationale en internationale opdrachten binnengehaald en ook het bedrijf groeit mee. Er wordt een tweede vestiging geopend op een strategisch gekozen plek in Nederland: Doetinchem, zodat VerAutomation haar klanten nog beter kan bedienen.

2014 | De locatie in Oirschot wordt te klein en VerAutomation besluit terug te keren naar haar geboortegrond. Op het bedrijventerrein Steenfort in Middelbeers trekken ze in een pand waar alle medewerkers onder één dak kunnen opereren. Van de werkplaatsmedewerkers tot de grafisch tekenaars en de software engineers tot de administratie. Er is zelfs nog plek voor uitbreidingsmogelijkheden: VerAutomation kan er weer tegenaan.

Opening pand VerAutomation Middelbeers 2014

2016 | Dit jaar viert VerAutomation haar twintigste verjaardag. Van een eenmanszaak op een zolderkamer uitgegroeid tot een grote speler op de nationale en internationale markt van industriële automatisering en paneelbouw. En de volgende uitbreidingen zijn alweer in volle gang.

Personeel VerAutomation 2016

2019 | VerAutomation Doetinchem is uit haar jasje gegroeid en verhuisd naar een ander gedeelte in de stad. In Middelbeers bundelen VerAutomation en Technisch Installatie Bureau (TIB) Verouden hun krachten. Na vele gezamenlijke projecten gaan ze vanaf nu verder onder de naam VerAutomation. Met een schat aan kennis en ervaring kan VerAutomation haar klanten vanaf nu totaaloplossingen aanbieden. Met circa 75 werknemers, vijf projectteams en 3000m2 vloeroppervlakte is er een solide basis voor de komende jaren.

Doetinchem
Kantoor Technisch Installatie Buro Verouden

2020 | Om de flexibiliteit van het bedrijf te vergroten, verhuist VerAutomation Doetinchem naar Andelst.

2021 | VerAutomation bestaat 25 jaar! Vanuit Middelbeers en Andelst werken inmiddels 85 werknemers, onder bezielende leiding van Theo Verouden, aan zowel eenvoudige als complexe nationale en internationale opdrachten op het gebied van industriële automatisering, paneelbouw en installatietechniek.

Kwaliteit en flexibiliteit in combinatie met de, typisch Brabantse, doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg instelling zijn daarbij onze uitgangspunten.

2022 | Na 25 jaar met succes de markt te hebben bediend, is VerAutomation toe aan de volgende fase. VerAutomation wordt overgenomen door VINCI Energies. Door ons aan te sluiten bij een sterke moederorganisatie die onze identiteit en manier van werken vooral wil behouden, kunnen wij voor onze klanten en medewerkers weer een mooie stap vooruitzetten.