MVO

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is belangrijk voor VerAutomation en wij richten ons op mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst

VerAutomation is al een lange tijd een erkend leerbedrijf. Wij stimuleren graag de techniek bij de jeugd en bieden dan ook plaats voor zowel MBO- als HBO-studenten, die hun praktijkervaring via een stage binnen ons bedrijf op willen doen. Daarnaast zijn er geregeld georganiseerde kijkdagen en zijn we actief betrokken bij de bedrijvendagen van beroepsopleidingen in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Ook onze eigen werknemers krijgen gelegenheid zich te verdiepen in nieuwe en persoonlijke ontwikkelingen. Zo blijven we actueel en groeien we als mensen.

Wij zijn betrokken bij onze directe omgeving. Daarom sponsort VerAutomation meerdere sportclubs en goede doelen in de regio. Zo delen we een deel van onze winst met de maatschappij. We sponsoren de sportclubs Spoordonkse boys, Oirschot Vooruit, Voetbalvereniging Vessem, Volleybalvereniging ODI, Voetbal vereniging DEES en korfbal vereniging Winty.

Goede doelen vergeten we zeker niet. We ondersteunen ‘Beers in de bres voor ALS’, een goed doel dat geld inzamelt voor onderzoek naar ALS, en de stichting ‘Oirschot in beweging’. Naast de sponsoring van verenigingen en goede doelen, sponsoren we ook de kleinere stichtingen in en om de gemeente Oirschot, bijvoorbeeld: Stichting Evenementen Oirschot, Stichting Splinter, Stichting Solexrace Middelbeers, Dickensfestijn Wintelre, Welons festival en het Knoerttoernooi.

Naast de regionale sponsoring is VerAutomation al jarenlang sponsor bij PSV. Niet alleen wordt deze vereniging gebruikt voor het genereren van exposure, maar voor de thuiswedstrijden worden relaties uitgenodigd.

VerAutomation probeert bij elke stap rekening te houden met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Zo hebben we ons wagenpark vernieuwd door milieuvriendelijkere auto’s, is al bijna alle verlichting vervangen door LED en zijn er 108 zonnepanelen aangebracht op het dak. Hiermee verkleinen we onze CO²-afdruk.

Daarnaast zijn de bedrijfsactiviteiten, zoals procesautomatisering en circulair ontwerpen al gericht op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door de methodes zal er efficiënter om gegaan worden met grondstoffen, wat op zichzelf al een verbetering is van het milieu.

Ondanks alle inspanningen ontkomen we er niet aan dat we afval genereren en transporten organiseren. VerAutomation scheidt al jaren zijn afval en probeert de verpakkingsmaterialen te hergebruiken en daar waar mogelijk duurzaam te verpakken door afscheid te nemen van niet-recyclebare materialen.