Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wil zeggen dat wij als bedrijf onze bedrijfsbeslissingen voortdurend afstemmen op de belangen van de maatschappij. De wereld en de maatschappij blijven zich continu ontwikkelen. VerAutomation vindt het belangrijk om toekomstbestendig te ondernemen. Dat betekent dat wij ons steentje bijdragen aan de maatschappij, op een prettige manier omgaan met ons personeel en het milieu niet te veel belasten.

Lokale gemeenschap ondersteunen

Als onderdeel van de maatschappij vinden wij het belangrijk om deze op onze beurt te ondersteunen. Wij kiezen ervoor om dit vooral op lokaal niveau te doen. Wij zetten ons in voor de lokale gemeenschap door initiatieven te ondersteunen die het economisch en sociaal welzijn hiervan bevorderen.

Sponsoring sportclubs

VerAutomation sponsort meerdere sportverenigingen in de regio: voetbalclub Spoordonkse Boys, voetbalclub Beerse Boys, voetbalclub Vessem, voetbalclub DEES (Wintelre), volleybalclub ODI en korfbalclub Winty. Daarnaast zijn wij al jarenlang sponsor van de Eindhovense voetbalvereniging PSV.

Goede doelen

Bij het ondersteunen van goede doelen kiezen wij wederom voor lokale initiatieven. Zo ondersteunen wij de stichting Oirschot in beweging en Beers in de bres voor ALS, een goed doel dat geld inzamelt voor onderzoek naar ALS. Daarnaast sponsoren wij tevens een aantal kleinere stichtingen, waaronder Stichting Evenementen Oirschot, Stichting Splinter, Stichting Solexrace Middelbeers, Dickensfestijn Wintelre, Welons festival en het Knoerttoernooi.

De toekomst van vakmanschap

VerAutomation is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk om de interesse in techniek bij jongeren te stimuleren en bieden daarom MBO- en HBO-studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen via een stage of BBL-traject binnen ons bedrijf. Wij organiseren daarnaast regelmatig kijkdagen en zijn actief betrokken bij de bedrijvendagen van verschillende beroepsopleidingen in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. De ontwikkeling van onze eigen werknemers vinden wij ook uitermate belangrijk. Wij geven ze de gelegenheid om zich professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen. Zo stimuleren we de groei van het individu én het bedrijf.

Duurzaamheid & het milieu

De vraag naar duurzame producten en diensten blijft nog altijd stijgen. Het is belangrijk om als bedrijf continu te blijven werken aan de bewustwording en verbetering van de ecologische gevolgen van de bedrijfsactiviteiten. Ondanks onze inspanningen ontkomen we er niet aan dat we als bedrijf afval genereren en het milieu belasten. VerAutomation probeert bij elke stap rekening te houden met duurzaamheid. Daar waar mogelijk zorgen we voor duurzame verpakkingen en nemen we afscheid van niet-recyclebare materialen. Wij scheiden ook al jaren ons afval en hergebruiken altijd zoveel mogelijk verpakkingsmaterialen.

Onze bedrijfsactiviteiten, zoals procesautomatisering en circulair ontwerpen, zijn ook gericht op duurzaamheid. Wij willen zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen. Ons wagenpark is compleet vernieuwd met milieuvriendelijkere auto’s. Tot slot maken wij overwegend gebruik van ledverlichting en zijn er 108 zonnepanelen aangebracht op het dak van ons bedrijfspand. Hiermee verkleinen we onze CO²-afdruk en sparen wij het milieu.