VERAUTOMATION OVERGENOMEN DOOR VINCI ENERGIES

Woensdag 5 januari 2022

VINCI ENERGIES VERSTERKT INDUSTRIELE AUTOMATISERINGSPORTFOLIO DOOR OVERNAME VERAUTOMATION.


Vandaag maakt VINCI Energies bekend VerAutomation
in Middelbeers en Andelst overgenomen te hebben. Door deze acquisitie versterkt ze haar industriële automatiseringsportfolio met UL-kennis en expertise binnen de business line Industrie.

Al 25 jaar biedt VerAutomation, met 85 medewerkers, diensten en oplossingen in de industriële automatisering, paneelbouw en installatietechniek met een focus op het OEM-marktsegment (Original Equipment Manufacturer). De verschillende activiteiten bestaan uit software en hardware engineering, paneelbouw, installatie en onderhoud van industriële automatiseringsoplossingen en complete elektrische installaties.

General Manager Theo Verouden:
‘Na 25 jaar met succes de markt te hebben bediend, is ons bedrijf toe aan een volgende fase. Door ons aan te sluiten bij een sterke moederorganisatie die onze identiteit en manier van werken vooral wil behouden, kunnen wij voor onze klanten en medewerkers weer een mooie stap vooruitzetten.”

VerAutomation kenmerkt zich door een klantgerichte en innovatieve aanpak en is gespecialiseerd in het produceren en certificeren van besturingspanelen voor de Nederlandse, Amerikaanse (UL) en Canadese (cULus) markt.

Huuk Mandos, Director bij Actemium:
‘Een perfecte match, zowel qua cultuur als technische knowhow. VerAutomation gaat als separate business unit opereren binnen het VINCI Energies netwerk en onze positie binnen de OEM markt versterken. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken en “best of both worlds” in te kunnen zetten bij onze opdrachtgevers’.

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar industriële portfolio te versterken. VerAutomation blijft handelen onder haar eigen naam.

Jos van Uden, Managing Director bij VINCI Energies:
“De expertise van VerAutomation is complementair aan onze Actemium business units en biedt sterke toegevoegde waarde aan ons industriële automatiseringsportfolio voor klanten in de machinebouw en industrie. Heel trots dat we VerAutomation en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.’

Nieuwsbericht VINCI Energies Netherlands
5 januari 2022