VerAutomation is deel van mijn familie geworden

Donderdag 21 maart 2024

Ontmoet Ibrahim, leerling monteur in de paneelbouw bij VerAutomation, die vijf jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland kwam. Over zijn verleden en zijn vlucht praat hij niet graag, liever richt hij zich op de toekomst, die als het aan hem ligt bij VerAutomation ligt.

“Mijn eerste prioriteit toen ik in Nederland aankwam was het leren van de taal. Ik ben opgeleid in de mechatronica in Syrië en werkte daar als paneelbouwer. Mijn wens was om in dat vakgebied hier aan de slag te gaan en ik wist dat ik dan snel Nederlands moest leren om goed te kunnen communiceren. Als iemand een woord zegt dat ik niet begrijp, vraag ik of ze het in mijn telefoon willen typen. Later zoek ik op wat het precies betekent, zo leer ik snel. Mijn telefoon staat vol met woorden die ik heb geleerd. 😊

Tijdens de Open Bedrijven Dag van 2022 kwam ik bij VerAutomation terecht en sprak ik met Ellen, de HR Business Partner. Mijn taalvaardigheid was toen nog niet goed, maar we begrepen elkaar en ik kreeg de kans om aan het werk te gaan. Toen ze merkte dat ik twijfelde, zei ze: ‘Kom op, dat kun je’ en dat was een heel fijn gevoel, het straalde direct vertrouwen uit. Ik ben meteen begonnen met een opleiding om mijn kennis uit te breiden. Dat vind ik heel mooi van VerAutomation, dat je de ruimte krijgt om te groeien en alle kansen krijgt.

Ik heb het ontzettend goed naar mijn zin bij VerAutomation, samen met fijne collega’s. Tijdens de aankomende Open Bedrijven Dag zal ik helpen en demonstraties geven over mijn werkzaamheden. Ik ben zelf tijdens die dag voor het eerst in contact gekomen met dit bedrijf, dat gun ik anderen ook. We maken mooie dingen voor onze klanten, producten waar we echt trots op zijn.

De vrijmibo is heel gezellig, dat kennen we in Syrië helemaal niet. Ik heb een deel van mijn familie achter moeten laten in Syrië, maar bij VerAutomation heb ik er familie bij gekregen…”