Kelderbierwagens

Categorie:

De besturing van kelderbierwagens

We hebben al veel besturingen voor Kelderbierwagens mogen bouwen en installeren. De meeste besturingen mochten we leveren voor Kelderbierwagens van een van de grootste bierproducenten van de wereld.

Op een kelderbier transportsysteem zit een geïsoleerde en gekoelde opbouw waarin meerdere soorten bier getransporteerd kunnen worden. De belangrijkste eigenschap van een kelderbierwagen is dat het bier onder de gelijke condities als in de brouwerij getransporteerd zal worden wat ten goede komt aan de kwaliteit van het bier. Ook is er een separaat compartiment in de kelderbierwagen opgenomen waar de volledige besturing is opgenomen. Een onderdeel van de besturing is een geijkt systeem dat registreert hoeveel en welk bier er op de brouwerij geladen is, en de soort en hoeveelheid bier dat bij een klant afgeleverd is.

Een ander belangrijk onderdeel van de besturing is er voor te zorgen dat het bier niet met zuurstof in contact komt. Daarom staan de biertanks op de wagen onder CO2 druk. Deze druk wordt afhankelijk van de biertemperatuur geregeld, zodat altijd de juiste verhouding CO2 in het bier blijft zitten. In de toekomst zullen de klantorders middels een 4G modem worden overgezonden vanuit de logistieke afdeling naar de bierwagens. Zo weet de chauffeur precies welk en hoeveel bier hij bij welke klant moet leveren