Leren gaat snel op de bedrijfsschool

Donderdag 30 mei 2024

Kees werkt nog niet zo lang bij VerAutomation, maar heeft zijn draai al helemaal gevonden. De buitendienst heeft zijn voorkeur, waar hij de mogelijkheid heeft om zichzelf voortdurend te ontwikkelen en te leren van zijn collega’s in uiteenlopende projecten.

“Na het afronden van de havo wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde doen. Ik ben wel aan een opleiding begonnen, maar dat beviel niet en heb ik dus niet afgemaakt. Via een vriend hoorde ik van VerAutomation, en na een kennismaking besloot ik een dag mee te lopen. Vooral de sfeer beviel me goed. Dat is belangrijk, want je brengt een groot deel van je tijd door op je werk. De afwisseling in de werkzaamheden sprak me ook erg aan.

Ik kreeg de kans om een opleiding te volgen bij ElektroPRO, de bedrijfsschool die is opgericht door drie merken van VINCI Energies: VerAutomation, Actemium en VanderLinden. Wat zo mooi is aan deze opleiding, is dat die sterk gericht is op de dagelijkse praktijk. Zo leer je het vak snel en kun je diep op de stof in gaan, dieper  dan bij een algemene opleiding. Bovendien kun je de theorie elke dag in de praktijk brengen en als ik iets niet meteen begrijp, vraag ik het aan mijn collega’s. Zo wordt leren niet alleen leuker, maar gaat het ook sneller.

Ik ben graag buiten, daarom bevalt de buitendienst me zo goed. Het constant werken in verschillende omgevingen, in plaats van hele dagen in dezelfde werkplaats, spreekt me enorm aan. Op het voetbalveld met mijn vrienden kom ik tot rust. Ik speel in het eerste van de Beerse Boys. Het is altijd leuk als we winnen, maar het is vooral lekker om een balletje te trappen. En natuurlijk is de derde helft ook belangrijk, even napraten over de wedstrijd maar vooral ook heel veel lachen met elkaar. Net als bij VerAutomation, waar de sfeer altijd goed is en waar goede gesprekken worden afgewisseld met sterke verhalen!”