In een mast hangen zonder schrik

Woensdag 12 juni 2024

Hele dagen op school zitten was niets voor Dylan. Hij wilde bezig zijn en tegelijkertijd nieuwe dingen leren. Dat kwam mooi samen toen hij solliciteerde bij VerAutomation. Nu gaat hij één dag per week naar ElektroPro, de bedrijfsschool van VerAutomation, Actemium en VanderLinden. De rest van de week leert hij door te doen en door samen te werken met zijn collega’s.

“Elektricien worden leek me wel wat. Bij VerAutomation hoorde ik over de bedrijfsschool en daar werd ik enthousiast van. Naast algemene kennis ligt de focus heel specifiek op paneelbouw. Dat is ideaal, want daarmee kun je bij VerAutomation meteen alle kanten op. En aangezien ik nog jong ben, kan het best zijn dat ik over een paar jaar iets anders wil doen. Fijn als dat binnen hetzelfde bedrijf kan.

Ik werk veel in de buitendienst en moet af en toe een reclamemast in om de elektrische kast te monteren, gemiddeld op 50 meter hoogte. De eerste keren vond ik dat heel spannend. Niet dat ik echt last heb van hoogtevrees, maar het was wel even wennen. Inmiddels ben ik eraan gewend en nu lukt het zonder angst. We zijn goed gezekerd, dat helpt. Het draait om vertrouwen op je kennis, je collega’s en je materialen.

Het mooie van dit werk is de afwisseling. De ene dag hang ik in een reclamemast, de andere dag sta ik met beide benen op de grond in een fabriekshal of leg ik elektriciteit aan in een woning. Vaak ga ik met dezelfde collega op pad, waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld. Soms werk ik met een andere collega en dat is ook goed, want iedereen heeft een andere werkwijze en daar leer je altijd van.

Soms is een klus zo ver weg en moeten we er meerdere dagen aan werken dat we weleens in een hotel overnachten. Gelukkig ben ik altijd op tijd terug om te kunnen voetballen; ik speel in een vriendenteam. Het gaat ons niet om het winnen, hoewel we natuurlijk niet graag verliezen. Het belangrijkste is dat we veel lol hebben samen.”