Cor Boon neemt afscheid van VerAutomation

Maandag 11 april 2022

Op 1 mei 2022 gaat Cor Boon, na ruim 5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben voor VerAutomation, met pensioen. Na 50 jaar aaneengesloten werken is het voor Cor nu tijd voor een nieuwe fase in zijn leven. Samen met zijn vrouw, die ook met pensioen gaat, gaat hij “vooral genieten en leuke dingen doen”, aldus Cor.

Hoe het allemaal begon

Hoe is Cor nou eigenlijk bij VerAutomation terechtgekomen? Cor: “Ik ben, na wat omzwervingen bij onder andere de Koninklijke Luchtmacht en Philips, op 38-jarige leeftijd in het sales vak terechtgekomen. Mijn eerste baan in dit vak was als Accountmanager Zuid-Nederland bij Eldon Schakelkasten waar ik 20 jaar heb gewerkt. Helaas werd ik door omstandigheden gedwongen om daar afscheid te nemen op mijn 59e. Omdat ik nog niet wilde stoppen met werken, maakte ik thuis een lijstje met bedrijven waar ik graag nog voor zou willen werken – bedrijven waar ik mijn steentje met plezier kon bijdragen. Bovenaan die lijst stond VerAutomation, waar Theo Verouden op dat moment nog directeur was.”

“Ik kende Theo al als één van mijn klanten bij Eldon en hij zei: Kom maar eens praten. Er werkten destijds vooral techneuten bij VerAutomation, maar Theo wilde daar graag een commerciële man bij met een netwerk. Hij zag in mij daarvoor de ideale man. Het gesprek verliep prettig en hij vroeg tot slot of ik PSV supporter was. ‘Jazeker’ zei ik. ‘Dan mag je maandag beginnen’, antwoordde Theo”, vertelt Cor lachend.

Bijdragen aan groei

“De eerste dag was even een uitdaging, maar eenmaal opgestart begon het al snel te lopen en kregen we er steeds meer klanten bij. Daarmee werd onze basis verbreed en dat was exact de opdracht die Theo mij had meegegeven. Toen dat eenmaal liep vroeg Theo mij of ik me ook wilde gaan bemoeien met de inkoop. Dit heb ik, samen met mijn collega Geert Wouters, opgepakt. Op die wijze heb ik, samen met al mijn andere collega’s, mijn steentje mogen bijdragen aan de mooie groei van VerAutomation in de laatste 5 jaar”, vertelt Cor trots.

“VerAutomation heeft altijd gevoeld als familie. Ondanks de groei is iedereen altijd betrokken en loyaal aan het bedrijf. Ik heb er altijd met heel veel plezier gewerkt. De ongedwongen ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg sfeer’ paste mij als een jas. En de bedrijfsfeestjes, die waren legendarisch”, lacht Cor.

En nu… genieten

Cor wil nogmaals zijn collega’s, maar ook zijn relaties bedanken voor de fijne samenwerking en neemt op 18 mei afscheid van hen met een receptie voor genodigden. Cor: “Ik hoef geen 30 flessen drank of bloemen, maar heb gevraagd om donaties. Een aanzienlijk deel komt ten goede aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dat gaat me op dit moment erg aan het hart. Mede doordat we via Lena en Serge, twee geweldige collega’s bij VerAutomation die uit Oekraïne komen, hiermee van dichtbij geconfronteerd worden.

Wat zijn de plannen van Cor, nu hij met pensioen gaat? “Mijn vrouw en ik gaan vooral genieten, samen en met de kinderen en kleinkinderen, de vakanties staan al gepland. Ik ga begin mei op retraite en volgend jaar wil ik van Bladel naar Santiago de Compostella fietsen.”

Cor wil graag afsluiten met het volgende: “Ik zal Theo Verouden altijd dankbaar blijven voor het feit dat hij mij op mijn 60e jaar nog heeft laten instromen. Hij is dat risico met mij aangegaan en dat heeft voor ons beide goed uitgepakt. Alle credits aan Theo, hij heeft dat perfect ingeschat en daar hebben wij allebei heel veel plezier van gehad.”

Pensioen Cor Boon
Cor Boon (links) neemt afscheid van VerAutomation