Ambitie werkt twee kanten op

Dinsdag 18 juli 2023

Vraag Controller Tom van der Zanden wat zijn functie zo leuk maakt en je hebt tekst voor vier kantjes. Hij zoekt een assistent, iemand met gevoel voor cijfers én ambitie. In deze blog vertelt Tom wat werken bij VerAutomation zo aantrekkelijk maakt en waarom zijn baan zoveel afwisseling kent.

“Ik doe ‘duizend’ dingen op een dag en dat is precies de reden dat we een assistent zoeken. Ik hou me de hele dag bezig met cijfers en rapportages. Omdat we onderdeel zijn van een beursgenoteerd bedrijf – Vinci – moet alles worden gemonitord, zelfs het welzijn van de medewerkers. Daar scoren we overigens altijd goed op want werken bij VerAutomation ís gewoon fijn. Er zijn ook rapportages op het gebied van milieu; het zou je verbazen hoeveel voorwaarden er aan zo’n beursnotering vastzitten. Niet erg en op de meeste fronten heel erg interessant maar uiteindelijk maakt het dat ik met héél veel dingen tegelijk bezig ben en wel wat hulp kan gebruiken.

Iets meer over mijn functie: ik bewaak de financiële administratie en stuur het team aan. Als lid van het Managementteam bekijk ik maandelijks of we nog op koers liggen en of we de gestelde doelen kunnen halen of moeten bijstellen. Samen met projectmanagers kijk ik op gezette tijden naar de voortgang. Klopt het allemaal nog en waar zit verbetering: dat zijn de uitgangsvragen. We zijn onderdeel van een grotere holding maar hebben meer dan voldoende vrijheid om onze eigen koers te varen; we mogen zelf beslissen of we investeren en waarin. We krijgen de kans om nieuwe markten te ontdekken. Omzet is niet altijd leidend en dat is mooi. Het is een grote verantwoordelijkheid maar dat maakt de job juist zo interessant.

We werken van deadline naar deadline, maar zijn daarbij wel heel flexibel. Dagen en uren zijn in overleg in te plannen. Als starter kun je echt heel veel leren bij VerAutomation en het fijne aan dit bedrijf is dat je je ambitie zelf vorm kunt geven. Er wordt altijd meegedacht en gekeken waar kansen voor je liggen. Het welzijn van de personeelsleden staat centraal; we begeleiden de mensen, bieden kansen voor opleiding en carrièreswitches. Bij VerAutomation kan heel veel. We gaan er altijd vanuit dat wanneer mensen op de juiste plek zitten, ze productiever en blijer zijn en dat is positief voor het bedrijf. Ik heb bij andere bedrijven gewerkt, voordat ik bij VerAutomation begon en ik móet zeggen: zoals het hier gaat, heb ik het nog niet eerder meegemaakt.

Ik zoek iemand die mij kan ondersteunen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Iemand die niet vies is van een beetje ambitie, die wíl leren en beter wil worden in zijn vak. Prima als dat een starter is, die kunnen we opleiden zodat die moeiteloos de taken over kan nemen of kan ondersteunen. Het moet iemand zijn die de wil heeft om te groeien, die nieuwsgierig is naar kennis en waar je prettig mee kunt samenwerken. De Kempische instelling die we hier hanteren, helpt daarbij: hard werken en veel lachen. Zo doen we dat bij VerAutomation.”

Lees meer over de inhoud van de vacature voor Junior Controller.