ACS-Watermanagement en de toekomst

Donderdag 19 juli 2018

Het klimaat verandert, ACS-Watermanagement en de toekomst. De wereld om ons heen verandert en natuurlijk veranderen ook wij. Stil staan of een afwachtende houding past niet in een wereld, die voortdurend verandert. Wil je een positieve bijdrage leveren, dan dien je de handen uit de mouwen te steken. Wij zijn daarom voortdurend op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waar beheerders en bestuurders op watergebied dagelijks mee te maken hebben.

Om hierop met toegevoegde waarde te kunnen reageren, is het onze strategie dat elke uitdaging op watergebied een sluitende oplossing vereist. De nu op de markt verkrijgbare conventionele systemen, kunnen in steeds minder mate een adequate oplossing bieden. Dus zijn wij logischerwijs buiten de gebaande paden op zoek gegaan, “Thinking outside the box”. Ons pompsysteem is daar een mooi voorbeeld van, het is ontwikkeld vanuit een case bij de klant. Na een passend industriële automatiseringsproduct gevonden te hebben, zijn we in samenwerking met de leverancier het product verder gaan optimaliseren. En dat leverde ons het ACS-pompsysteem op. De uitgebreide intelligentie van ons pompsysteem is inmiddels erkend in de markt en heeft ook als opsteker van Circo Nederland het predicaat “Circulair product” verkregen. Hier zijn we uiteraard erg trots op! ACS-Watermanagement en de toekomst.

We blijven niet stilstaan, maar innoveren! Op welke vlakken denken wij met u mee? U kunt zich beter afvragen welk gebied niet. Hieronder enkele voorbeelden:

Datacommunicatie
U kunt bijvoorbeeld denken aan het uitbreiden van het areaal van communicatiemogelijkheden rond de beheerder, conform de laatste innovatieve technieken. Zodat uw uitdagingen van morgen, wij vandaag al kunnen beheersen.

BIG-data
Hoe kunnen we BIG-data efficiënt inzetten om wateroverlast en/of droogte in te perken? Gezien de sterk veranderende actualiteit hebben we daar natuurlijk al effectieve stappen in gezet en gaan u daar binnen afzienbare tijd spectaculair en meer over berichten. Maar ook op de navolgende gebieden zijn wij actief en we zijn constant op zoek naar een passende oplossing voor onze klanten.

M2M machine learning (ML)
In IoT, machines adaptief ontwerpen zodat deze reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden en u gevrijwaard bent van het constant updaten van uw beheerssysteem, om te reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden.

Augment Reality
Door de krapte op de arbeidsmarkt van technisch geschoolde mensen en het verdwijnen van vakkennis door natuurlijk verloop, is het bijna onmogelijk dat vergaarde kennis door eenieder up-to-date gehouden kan worden. Met Augment Reality, bent u in staat om uw vakbekwaamste medewerkers in te zetten om desgevraagd bij zijn collega’s letterlijk en figuurlijk real-time over de schouder mee te kijken, en te adviseren bij het snel en kundig oplossen van storingen aan infrastructurele werken in heel uw areaal. Op deze wijze optimaliseert u tegelijk uw onderhoudsteam, zorgt u voor kennisoverdracht en verkort u stilstand tijden. We hebben al ervaring opgedaan met een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem.

Uitbreiden bedrijfszekerheid installaties

Naast het monitoren van proceswaarden, die het ACS-systeem al standaard levert, kunt u bijvoorbeeld ook denken aan ons systeem voor het detecteren en monitoren van vibraties bij droog opgestelde pompen. Er zijn op deze wijze diverse procesafwijkingen detecteerbaar. Wellicht worden nog geen grenzen overschreden, maar die op den duur een risico voor de bedrijfszekerheid zouden kunnen vormen. Door dit in een vroegtijdig stadium te detecteren, zal onvoorziene stilstand van machines worden voorkomen.

Zoals u kunt zien, wij zijn de gereed voor de toekomst. Mocht u vragen hebben, we zijn altijd bereid deze te beantwoorden. ACS-Watermanagement en de toekomst.