Van 1996 tot nu

1996
In 1996 startte Theo Verouden zijn onderneming VerAutomation op zijn zolderkamer van het ouderlijke huis in Middelbeers. Door de snelle positieve ontwikkelingen werd de eerste medewerker aangenomen en diende VerAutomation te verhuizen.

Geschiedenis VerAutomation
Geschiedenis VerAutomation

2001
Na die periode van vijf jaar is VerAutomation te groot voor de locatie waar het is gevestigd en zet een grote stap. Het bedrijf is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de grotere spelers binnen de Oirschotse industrie. Het bedrijventerrein De Scheper waar de diverse industriële spelers van Oirschot zitten gevestigd, is ontwikkeld in de midden jaren negentig en trekt de aandacht. VerAutomation neemt de stap en sluit zich aan bij de industriële collega’s. Het verhuisde naar het mooie industrieterrein in Oirschot.

Pand Middelbeers Industrieweg 7

2009
VerAutomation blijft zich ontwikkelen en groeit alsmaar door. Doordat VerAutomation internationaal gaat en op grote schaal gaat samenwerken op de Antillen, gaat het hier een samenwerking aan met MESC. Vanwege diverse grote terugkerende projecten is dit een logische stap en maakt het de uit te voeren werkzaamheden en communicatie met de opdrachtgevers een stuk makkelijker.

2013
VerAutomation blijft groeien en hierdoor zich ook uitbreiden. De ontwikkelingen die zich nationaal voordoen vragen om uitbreiding. Het openen van een tweede vestiging op een strategische plek in Nederland om zo de klanten beter te bedienen. VerAutomation opent haar deuren te Doetinchem.

2014
Na enkele jaren wordt het pand aan het industrieterrein ´De Scheper´ te klein. Hierdoor verhuist VerAutomation terug naar de plaats waar het is ontstaan. Op het bedrijventerrein ‘Steenfort’ te Middelbeers, leent zich een pand waar alle medewerkers onder één dak kunnen opereren. Van de grafische tekenaars tot de uitgebreide werkplaats en de software ontwikkelaars tot de administratie, alles bij elkaar onder één dak. Met het oog op de toekomst is het een geweldig pand met diverse uitbreidingsmogelijkheden. VerAutomation kan er weer tegenaan.

Opening pand VerAutomation Middelbeers 2014

2016
Zo zijn we 20 jaar verder. Vol trots viert VerAutomation in 2016 haar twintigste verjaardag. Van het starten op een zolderkamer naar een ruime vestiging op het industrieterrein ‘Steenfort’ te Middelbeers. Gegroeid tot een grote speler op de nationale en internationale markt van de Industriële Automatisering, en VerAutomation staat nog lang niet stil. De volgende uitbreidingen zijn alweer in volle gang.

Personeel VerAutomation 2016

2019
VerAutomation Doetinchem is uit haar jasje gegroeid en verhuisd naar een andere gedeelte in de stad. In Middelbeers bundelen VerAutomation en Technisch Installatie Bureau Verouden hun krachten en gaan samen verder onder de naam VerAutomation. Hiermee spelen de twee bedrijven in op de marktontwikkeling, waarin totale dienstverlening, ervaring, kennis en digitalisering steeds belangrijker worden. De bedrijven deden al veel projecten samen en hadden hierdoor overlappende werkzaamheden.
Met circa 75 werknemers, 5 projectteams en 3000m² vloeroppervlakte is er een solide basis voor de komende jaren.

Doetinchem