Onze specialisme

Projectondersteuning
Omdat we gezien de huidige tekorten op de arbeidsmarkt de klantwens heel goed begrijpen dat het planning technisch gewenst is om op te schalen in verschillende fases van het project, stellen we u onze engineers en monteurs in overleg beschikbaar om uw project te versterken en onze kennis te delen. Onze ondersteuning kan bij u op (project)locatie of op een van onze bedrijfslocaties.

Schaalbaar
Door het toepassen van dynamische teams en de werkplaats ook zo in te plannen, zijn we in alle lagen van de organisatie in staat om op basis van een project snel aan de vraag te voldoen en schaalbaar te werken. Hierdoor kunnen wij de juiste kennis en vaardigheden op de juiste plaats in het project toepassen en kunnen we flexibel van klein tot groot produceren. En zonder dat dit een grote impact heeft op onze organisatie.

Procesautomatisering
VerAutomation is vanaf de start van het bedrijf een specialist in de industriële procesautomatisering, en dat is ook wat wij in de toekomst voor u zullen betekenen. We hebben specifieke kennis opgebouwd bij onze weeg- en doseerprojecten, waarbij veel ervaring hebben opgedaan met weegversterkers van de toonaangevende fabrikanten.

Bij onze vele machinebesturingen hebben we veel kennis en ervaring opgedaan met positioneringsprojecten waarbij we machines programmeren tot wel 25 assen!

Aandrijftechniek
Als een van weinigen zijn we als automatiseerder nog steeds in staat om op basis van een werktuigbouwkundige ontwerp de juiste aandrijflijn te bepalen. Dan moet u denken aan berekeningen voor de elektromotor keuze, een benodigde reductor en natuurlijk de bijbehorende aansturing voor de elektromotor. Wij kunnen u dus in de engineeringsfase van het project al ondersteunen om de juiste keuzes te maken, om in een later stadium van uw project de kosten van herstel te besparen.

Inspectie, onderhoud en service
De markt veranderd. Een bekend feit is dat er ook steeds minder technisch geschoold personeel beschikbaar is. Onderhoud heeft zich daardoor in veel gevallen verplaatst van preventief naar correctief onderhoud. Ook constateren we de laatste jaren een trend naar meer adaptief onderhoud. Wij kunnen uw assetmanagementsysteem voorzien van data uit inspecties en het definiëren en aanbrengen van meetpunten. Op deze wijze kunnen wij voor u de degeneratiesnelheid voorspellen en hierop kunt u desgewenst de onderhoud cyclus aanpassen. Mocht onverhoopt er zich een probleem voordoen staat ons serviceteam 24/7 klaar, om u op locatie of op afstand te ondersteunen.

Ook M2M applicaties hebben wij natuurlijk voor u in eigen huis ontwikkeld om u ‘hands-on’ te ondersteunen. Daarnaast hebben wij voor pompinstallaties een besturingsapplicatie ontwikkeld, die niet alleen duurzaam is, maar dit met smart-maintenance combineert. Correctief onderhoud veranderd daardoor weer in preventief onderhoud.

Totaalpartner
Met het samengaan van VerAutomation en TIB Verouden in augustus 2019 zijn twee bedrijven één geworden. Nu heeft u 1 vertrouwd adres voor werkzaamheden en leveringen in de industriële automatisering en installatietechniek. We hebben het u gemakkelijk gemaakt en op deze wijze ‘One stop shopping’ voor u gecreëerd. U kunt nu uw complete elektrotechnische en automatisering technische installaties door ons laten ontwerpen, installeren en onderhouden.

Ook voor onze expertise op het gebied van verduurzaming, beveiliging en datacommunicatie kunt u bij ons terecht. Het hart van uw bedrijf is bij ons in zeer goede gekwalificeerde handen.

Partnerschappen
VerAutomation heeft in het Caribisch gebied een innige samenwerking met MESC. MESC staat voor Mechanical and Electrical Services Caribbean. Zij bieden totaaloplossingen en verlenen service aan bedrijven op Aruba, Bonaire en Curaçao. VerAutomation realiseert voor MESC de diverse paneelbouw leveringen en besturingstechnische werkzaamheden.