MVO – VerAutomation maatschappelijk actief

Tegenwoordig wordt van elke organisatie verwacht dat er bewust rekening gehouden wordt met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). MVO wordt steeds belangrijker binnen ondernemingen en richt zich voornamelijk op mens, maatschappij en milieu. Dit geldt ook voor VerAutomation.

VerAutomation probeert stap voor stap rekening te houden met het MVO, het heeft vorig jaar haar wagenpark vernieuwd. Er zijn nieuwe milieuvriendelijkere auto’s aangeschaft en hiermee probeert het bedrijf de CO2 uitstoot op de aarde te verkleinen. Daarnaast zijn de bedrijfsactiviteiten, zoals procesautomatisering op zichzelf al een verbetering van het milieu. Als er efficiënter geproduceerd wordt, zorgt dit al voor een vermindering van milieuvervuiling

Maatschappelijke betrokkenheid wordt vaak in acht genomen bij VerAutomation. Het bedrijf voelt zich zeer betrokkene bij haar directe omgeving. Daarom sponsort VerAutomation meerdere sportclubs en goede doelen. Zo deelt VerAutomation een deel van de winstgevendheid met de maatschappij. Ze sponsoren de sportclubs Spoordonkse boys, Oirschot Vooruit, Voetbal vereniging Vessem, Volleybal vereniging ODI, Voetbal vereniging DEES en korfbal vereniging Winty.

Goede doelen worden zeker niet vergeten bij VerAutomation. Ze sponsoren Beers in de bres voor ALS (Een goed doel dat geld inzamelt voor onderzoek naar ALS) en de stichting Oirschot in beweging (Een stichting die zich inzet om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen). Naast de sponsoring van verenigingen en goede doelen, sponsort VerAutomation ook de kleinere stichtingen in en om de gemeente Oirschot, zoals stichting evenementen Oirschot, Stichting Splinter, Stichting Solexrace Middelbeers, Dickensfestijn Wintelre, Welons festival en het Knoerttoernooi.

Naast de sponsoring is VerAutomation een erkend leerbedrijf en stimuleert graag de techniek bij de jeugd. Het bedrijf biedt plaats voor zowel HBO als MBO studenten die hun praktijk ervaring, via een stage binnen het bedrijf, op willen doen.