ACS-watermanagement en de toekomst

Het klimaat veranderd. De wereld om ons heen veranderd, en natuurlijk veranderen ook wij. Stil staan of een afwachtende houding past niet in een wereld die voortdurend veranderd. Wil je een positieve bijdrage leveren, dan dien je de handen uit de mouwen te steken. Wij zijn daarom voortdurend op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waar beheerders en bestuurders op watergebied dagelijks mee te maken hebben. Om hierop met toegevoegde waarde te kunnen reageren, is het onze strategie dat elke uitdaging op watergebied een sluitende oplossing vereist. De nu op de markt verkrijgbare conventionele systemen, kunnen in steeds minder mate een adequate oplossing bieden. Dus zijn wij logischerwijs buiten de gebaande paden op zoek gegaan, “Thinking outside the box”. Ons pompsysteem is daar een mooi voorbeeld van, ontwikkeld vanuit een case bij de klant. Na een passend industriële automatiseringsproduct gevonden te hebben, zijn we in samenwerking met de leverancier het product verder gaan optimaliseren. En dat leverde ons ACS-pompsysteem op. De uitgebreide intelligentie van ons pompsysteem is inmiddels erkend in de markt, en heeft ook als opsteker van Circo Nederland het predicaat “Circulair product” verkregen, waar we erg trots op zijn natuurlijk. Wij streven altijd naar het 100% geschiktheid voor een case, en selecteren daarnaast ook op: vrij verkrijgbaar bij de groothandel, bewezen duurzaamheid, garantie en prijsstelling.

We blijven niet stilstaan, maar innoveren! Op welke vlakken denken wij met u mee? U kunt zich beter afvragen welk gebied niet. Hieronder enkele voorbeelden:

Datacommunicatie, u kunt bijvoorbeeld denken aan het uitbreiden van het areaal van communicatiemogelijkheden rond de beheerder, conform de laatste ennovatieve technieken. Om de uitdagingen van morgen vandaag al te kunnen beheersen.

BIG-data. Hoe kunnen we BIG-data efficiënt inzetten om wateroverlast en/of droogte in te perken, en wij u een platform bieden om in een brede vorm samen te werken. Gezien de sterk veranderende actualiteit hebben we daar natuurlijk al effectieve stappen in gezet en gaan u daar binnen afzienbare tijd spectaculair en meer over berichten. Maar ook op de navolgende gebieden zijn wij actief, en we zijn constant op zoek naar een passende oplossing voor onze klanten.

M2M machine learning(ML) in IoT, machines adaptief ontwerpen zodat deze reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden, en u gevrijwaard bent van het constant updaten van uw beheerssysteem om te reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden.

Augment Reality, door de krapte op de arbeidsmarkt van technisch geschoolde mensen, en het verdwijnen van vakkennis door natuurlijk verloop, is het bijna onmogelijk dat vergaarde kennis door eenieder up-to-date gehouden kan worden. Met Augment Reality, bent u in staat om uw vakbekwaamste medewerkers in te zetten om desgevraagd bij zijn collega’s letterlijk en figuurlijk real-time over de schouder mee te kijken, en te adviseren bij het snel en kundig oplossen van storingen aan infrastructurele werken in heel uw areaal. Op deze wijze optimaliseert u tegelijk uw onderhoudsteam, zorgt u voor kennisoverdracht en verkort u stilstand tijden. We hebben al ervaring opgedaan met een zeer betrouwbaar en gebruiksvriendelijk systeem die al de toegevoegde waarde heeft die het belooft in zich te hebben.

Uitbreiden bedrijfszekerheid installaties, naast de monitoring van proceswaarden die het ACS-systeem al standaard levert, kunt u bijvoorbeeld ook denken aan ons systeem voor het detecteren en monitoren van vibraties bij droog opgestelde pompen. Er zijn op deze wijze diverse procesafwijkingen detecteerbaar. Wellicht worden nog geen grenzen overschreden, maar die op den duur een risico voor de bedrijfszekerheid zouden kunnen vormen. Door dit in een vroegtijdig stadium te detecteren zal onvoorziene stilstand tijd en schade aan machines voorkomen worden.

Onze visie is, dat toe te passen pomp- en andere besturingen geschikt moeten zijn voor de taak waar ze voor bedoeld zijn. En ook direct inzetbaar in nieuwe innovatieve scada-systemen die nu toegepast worden bij onze klanten. Dat de besturingen toekomstbestendig moeten zijn. Dit klinkt allemaal als logisch, maar dit is zelden het geval. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat uw scada-systeem gedateerd is en niet meer in staat is u die data te presenteren die u hard nodig heeft om uw gebied beheersen.

Zoals u kunt zien, wij zijn de gereed voor de toekomst. Mocht u vragen hebben, we zijn altijd bereid deze te beantwoorden voor u.