Van 1996 tot nu

1996
In 1996 nam Theo Verouden de stap om zijn vaste baan in te leveren, en startte met een eigen onderneming. VerAutomation was geboren en de eerst bedrijfslocatie werd op aandragen van vader Ad de zolder van zijn ouderlijk huis in Middelbeers. Het ondernemen is de familie niet vreemd, Ad en Jeanne hebben immers in 1965 TIB-Verouden opgericht, het huidige zusterbedrijf van VerAutomation.

Het starten met de eigen onderneming legde hem geen windeieren en op korte termijn werd de eerste medewerker aangenomen.

De orderportefeuille bleef groeien en al snel moest er omgekeken worden naar extra uitbreiding van het personeelsbestand.

Geschiedenis VerAutomation
Geschiedenis VerAutomation

2001
Na deze periode van vijf jaar is VerAutomation te groot geworden voor de zolderkamer en is de keuken te klein als kantine…

VerAutomation, in deze Theo dus, Gaat omkijken naar een nieuwe locatie voor het bedrijf. Zijn oog valt op het bedrijventerrein De Scheper in Oirschot, waar een mooi centraal gelegen perceel ter beschikking is. De beslissing werd genomen om zich hier te gaan vestigen in een nieuwe te bouwen bedrijfspand.  Met voldoende ruimte voor alle benodigde disciplines en een centraal gelegen kantine, volgens Theo essentieel voor een goede bedrijfscultuur, en dat staat op de dag van vandaag op de eerste plaats.

Pand Middelbeers Industrieweg 7

2009
VerAutomation blijft zich ontwikkelen en groeit gestaag door. We gaan ook internationale projecten aan, zoals bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met MESC op de Antillen.

Vanwege diverse grote terugkerende projecten op de Antillen is dit een logische stap en maakt communicatie met de opdrachtgevers een stuk makkelijker.

2013
Ook de nationale opdrachten van VerAutomation blijven groeien en dus groeit het bedrijf ook mee. Er wordt een 2e vestiging geopend op een strategische gekozen plek in Nederland. Op deze manier willen wij onze klanten nog beter bedienen. VerAutomation opent haar deuren in Doetinchem.

2014
Na enkele jaren wordt het pand aan het industrieterrein ´De Scheper´ te klein. Hierdoor verhuist VerAutomation terug naar de plaats waar het is ontstaan. Op het bedrijventerrein ‘Steenfort’ te Middelbeers, leent zich een pand waar alle medewerkers onder één dak kunnen opereren. Van de grafische tekenaars tot de uitgebreide werkplaats en de software ontwikkelaars tot de administratie, alles bij elkaar onder één dak. Met het oog op de toekomst is het een geweldig pand met diverse uitbreidingsmogelijkheden. VerAutomation kan er weer tegenaan.

Opening pand VerAutomation Middelbeers 2014

2016
Zo zijn we 20 jaar verder. Vol trots viert VerAutomation in 2016 haar twintigste verjaardag. Van het starten op een zolderkamer naar een ruime vestiging op het industrieterrein ‘Steenfort’ te Middelbeers. Gegroeid tot een grote speler op de nationale en internationale markt van de Industriële Automatisering, en VerAutomation staat nog lang niet stil. De volgende uitbreidingen zijn alweer in volle gang.

Personeel VerAutomation 2016

2019
VerAutomation Doetinchem is uit haar jasje gegroeid en verhuisd naar een andere gedeelte in de stad. In Middelbeers bundelen VerAutomation en Technisch Installatie Bureau Verouden hun krachten en gaan samen verder onder de naam VerAutomation. Hiermee spelen de twee bedrijven in op de marktontwikkeling, waarin totale dienstverlening, ervaring, kennis en digitalisering steeds belangrijker worden. De bedrijven deden al veel projecten samen en hadden hierdoor overlappende werkzaamheden. Met circa 75 werknemers, 5 projectteams en 3000m² vloeroppervlakte is er een solide basis voor de komende jaren.

Doetinchem
Kantoor Technisch Installatie Buro Verouden

2020
VerAutomation Doetinchem verhuisd naar Wanraaij 33a in Andelst. We hebben dit besloten omdat deze locatie dichterbij Middelbeers ligt en we daardoor flexibeler zijn.

2021
VerAutomation bestaat 25 jaar! Wat in 1996 als eenmanszaak begon op het zolderkamertje van Theo Verouden in Middelbeers, is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote totaalleverancier in de industriële besturings- en installatietechniek. Na een tussenstop in Oirschot maar tegenwoordig vanuit Middelbeers en Andelst, werken er op dit moment 85 mensen bij VerAutomation. Onder de bezielende leiding van Theo Verouden, pakt dit super gemotiveerde en loyale VerAutomation team elke dag weer de projecten enthousiast aan. Kwaliteit en flexibiliteit in combinatie met de daaraan gekoppelde, typisch Brabantse, instelling van “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”, zijn daarbij onze uitgangspunten.